luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Dieta proteinowa Luny i Eliss

Żeberka duszone i zielone purre

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

kolorowy i zdrowy obiadek dla każdego

Żeberka duszone i zielone purre

Składniki:

Żeberka duszone i zielone purre

 

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone i zielone purre
Żeberka pokroić na porcje i obsmażyć z obu stron, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę. Na patelnię wlać wodę , dodać bulion i rozpuścić. Ułożyć żeberka n wierzch podsmażoną cebulę i kilka plasterków papryki , sól pieprz i dusić pod przykryciem do miękkości . w razie wyparowania wody odrobinę uzupełnić. Purre; Groszek podgrzać, odcedzić, dodać ziemniak i przyprawy i dokładnie zmiksować na purre. nakładać szprycą lub łyżka. sałatka; Z podanych składników przygotować sałatkę