Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Żeberka duszone w miodzie.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ulubione mięsko obiadowe mojej rodziny. Absolutny żeberkowy hit!

Żeberka duszone w miodzie. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka duszone w miodzie.

 

 

  • łyżka miodu (obojętne jakiego)

 

  • łyżka oleju

 

  • szklanka wody

 

  • szczypta soli, pieprzu, wegety, papryki mielonej

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone w miodzie.
Żeberka płuczemy, kroimy i wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Przyprawiamy solą, pieprzem, wegęta, papryką i smażymy na dużym ogniu, mieszając czasem, do rumianości. Dolewamy szklankę wody i zmniejszamy ogień. Dodajemy do powstałego sosu miód i dusimy pod przykryciem ok. 30-40 min. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i redukujemy sos ( czekamy aż nadmiar wody wyparuje). Kiedy żeberka znów zaczną skwierczeć, zdejmujemy z ognia.
Żeberka duszone w miodzie.
Żeberka duszone w miodzie, absolutny żeberkowy hit!
Żeberka duszone w miodzie.
Żeberka duszone w miodzie, absolutny żeberkowy hit!