LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Żeberka duszone z cebulą 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na żeberka duszone z cebulką.

Żeberka duszone z cebulą 2

Składniki:

Żeberka duszone z cebulą 2

 

  • 80 dag żeberek
  • 2 duże cebule
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone z cebulą 2
Żeberka dokładnie umyć, podzielić na mniejsze kawałki. Każdą porcję oprószyć lekko solą, pieprzem oraz majerankiem, odstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozgrzać olej obsmażyć żeberka z obu stron na złotawy kolor, następnie zmniejszyć ogień i dodać obraną i pokrojoną na plasterki cebulę. Gdy się zrumieni wlać 1/3 szklanki wody, dodać tymianek i dusić około 50 minut, często podlewając małą ilością wody. Kiedy mięso zmięknie, dodać sos sojowy. Na koniec potrawę zagęścić mąką wymieszaną z 1/4 szklanki wody.