zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Żeberka duszone z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Żeberka duszone z tymiankiem

Żeberka duszone z tymiankiem

Składniki:

Żeberka duszone z tymiankiem

 

  • 60dag żeberek
  • 10g maki
  • 2 cebule
  • 40g smalcu
  • 5g tymianku
  • 10g suszonych sliwek
  • sol

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone z tymiankiem
Zeberka osolic,oproszyc maka.Orumienic na rozgrzanym tluszczu,odlozyc,na tluszczu usmazyc drobno posiekana cebule,wlozyc zeberka do cebuli,podlac niewielka iloscia wody,dusic.Obsypac tymiankiem.Sliwki namoczy pare godzin wczesniej.Gdy woda bedzie wyparowywac z miesa,podlewac woda z namoczonych sliwek,owoce dodac do sosu okolo 10min przed koncem duszenia.Zeberka podawac z kopytkami,pyzami lub kluskami slaskimi.