Sposób przygotowania:
Duszone żeberka
Żeberka wieprzowe opłukać ,osuszyć pokroić na porcje.
Następnie posmarować musztardą, oprószyć przyprawami.
Żeberka włożyć na rozgrzany olej i podsmażyć z każdej strony.
Pod koniec dodać obraną pokrojoną w większe kawałki cebulę.
Po 15 minutach dodać opłukane pokrojone w ćwiartki pomidory, liście laurowe oraz bulion.
Brytfankę włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa (u mnie około 70 minut).
Krótko przed końcem duszenia mięso odkryć aby się zrumieniło i ładnie spiekło.
Rada;
Sos z cebulą i pomidorami można zmiksować, zgęścić śmietaną doprawić do smaku i ponownie zagotować.
Takim sosem możemy polać ziemniaczki.
Ja żeberka podawałam do kapusty razem z ziemniakami.
Następnie posmarować musztardą, oprószyć przyprawami.
Żeberka włożyć na rozgrzany olej i podsmażyć z każdej strony.
Pod koniec dodać obraną pokrojoną w większe kawałki cebulę.
Po 15 minutach dodać opłukane pokrojone w ćwiartki pomidory, liście laurowe oraz bulion.
Brytfankę włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa (u mnie około 70 minut).
Krótko przed końcem duszenia mięso odkryć aby się zrumieniło i ładnie spiekło.
Rada;
Sos z cebulą i pomidorami można zmiksować, zgęścić śmietaną doprawić do smaku i ponownie zagotować.
Takim sosem możemy polać ziemniaczki.
Ja żeberka podawałam do kapusty razem z ziemniakami.
gusia1000