msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Żeberka garam masala.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pora na przyprawę garam masala.A czemu by nie z żeberkami,kopytkami i zasmażanymi buraczkami? Pasują wyśmienicie do siebie.Spróbujcie.

Żeberka garam masala. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żeberka garam masala.

 

  • 75 dag mięsa z wytrybowanych żeberek (kości wykorzystałam na wywar do zupy)
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 2 płaskie łyżki mieszanki garam masala
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Żeberka garam masala.
Mięso opłukałam dokładnie i osuszyłam papierowym ręcznikiem.Miałam 3 porcje. Natarłam je przyprawą garam masala i solą oraz olejem równomiernie.I w tym momencie najlepiej byłoby to mięsko zawinąć i wstawić do lodówki nawet na noc,ale nie miałam na to czasu i przyrządzałam od razu. Nagrzałam piekarnik do 200 stopni (termoobieg). W tym czasie pokroiłam obraną,umytą i osuszoną cebulę .Najpierw przekroiłam ją na ćwiartki a później w plastry.Wymieszałam cebulę z mięsem i przełożyłam całość do rękawa do pieczenia.Szczelnie zapięłam obydwa końce,zrobiłam wykałaczką 3 małe dziurki w górnej części rękawa i wstawiłam mięso do piekarnika na godzinę.W tym czasie przygotowałam kopytka z ziemniaków z ubiegłego dnia (z przepisu Pyzy) i do tego buraczki zasmażane. Podałam mięsko z kopytkami polanymi sosem,który się wytworzył podczas pieczenia i buraczkami.Niebo w gębie a zapach super intensywny.
Żeberka garam masala.
Umyte i osuszone mięso natrzeć garam masala,solą i olejem.
Żeberka garam masala.
Do mięsa dodać pokrojoną cebulę i włożyć do rękawa .
Żeberka garam masala.
Mięsko piec w termoobiegu przez godzinę

Tagi:

mięso zupa