msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Żeberka na grill inaczej.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Gdy chcemy mieć pewność, że mięso będzie dobrze upieczone lub mamy mało czasu.

Żeberka na grill inaczej.

Składniki:

Żeberka na grill inaczej.

 

  • 1,5 kg mięsnych żeberek wieprzowych
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 łyżki mielonej czerwonej papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej
  • 1 płaska łyżka soli

Sposób przygotowania:

Żeberka na grill inaczej.
Dzień przed grillowaniem myjemy mięso, porcjujemy.
Przyprawy mieszamy razem, obficie posypujemy wszystkie kawałki i wcieramy.Odstawiamy do lodówki na noc, ew. kilka godzin.
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy ok.50 minut.Taki półprodukt grillujemy z obydwu stron, aż się ładnie podpiecze i nabierze aromatu .
Możemy podać z pieczywem, bądź z ziemniakami jako obiad.
Mięso można upiec dzień wcześniej a grillować następnego dnia.Zaoszczędzimy dużo czasu przy grillu i będziemy pewni, że mięso dopiecze się w środku a nie spiecze z zewnątrz.