Sposób przygotowania:
Żeberka na grill inaczej.
Dzień przed grillowaniem myjemy mięso, porcjujemy.
Przyprawy mieszamy razem, obficie posypujemy wszystkie kawałki i wcieramy.Odstawiamy do lodówki na noc, ew. kilka godzin.
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy ok.50 minut.Taki półprodukt grillujemy z obydwu stron, aż się ładnie podpiecze i nabierze aromatu .
Możemy podać z pieczywem, bądź z ziemniakami jako obiad.
Mięso można upiec dzień wcześniej a grillować następnego dnia.Zaoszczędzimy dużo czasu przy grillu i będziemy pewni, że mięso dopiecze się w środku a nie spiecze z zewnątrz.
Przyprawy mieszamy razem, obficie posypujemy wszystkie kawałki i wcieramy.Odstawiamy do lodówki na noc, ew. kilka godzin.
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy ok.50 minut.Taki półprodukt grillujemy z obydwu stron, aż się ładnie podpiecze i nabierze aromatu .
Możemy podać z pieczywem, bądź z ziemniakami jako obiad.
Mięso można upiec dzień wcześniej a grillować następnego dnia.Zaoszczędzimy dużo czasu przy grillu i będziemy pewni, że mięso dopiecze się w środku a nie spiecze z zewnątrz.
iwi69
luna
Jojo