sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Żeberka na ostro wg sylwiosławy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i soczyste żeberka. Polecam

Żeberka na ostro wg sylwiosławy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka na ostro wg sylwiosławy

 

Sposób przygotowania:

Żeberka na ostro wg sylwiosławy
Żeberka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ostrą paprykę, pieprz, sól, czosnek i jedną łyżkę oliwy mieszamy. Powstałą marynata nacieramy mięso. Odstawiamy na około 2 godziny. Żeberka smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Następnie podlewamy szklanką wody i dusimy około 60 minut, aż mięso będzie miękkie. Smacznego
Żeberka na ostro wg sylwiosławy
Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, nacieramy marynatą.
Żeberka na ostro wg sylwiosławy
Obsmażamy żeberka na rozgrzanym oleju z obu stron