Sposób przygotowania:
Żeberka smażone z kapustą kiszoną
Żeberka wieprzowe wkładamy do wrzącej wody, osolonej wody. Dodajemy ziele angielski oraz liść laurowy. Gotujemy do miękkości mięsa. W szybkowarze garowałem około 7 minut, w garnku sądzę, że poświęcić około 30 minut. Na patelni rozpuszczam łyżkę smalcu. Dodaję ugotowane żeberka i rumienię z dwóch stron. Następnie żeberka wyjmuję, a dodaję nieodciskaną kapustę kiszoną. Posypuję cukrem oraz dodaję kmin rzymski roztarty w palcach. Obsmażam na dużym ogniu. Ogień zmniejszam, dodaję drugą łyżkę smalcu oraz wkładam żeberka. Przykrywam pokrywką i duszę 20-30 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszając. Smacznego.
Bogdano