pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Żeberka smażone z kapustą kiszoną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żeberka smażone z kapustą kiszoną

Żeberka smażone z kapustą kiszoną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka smażone z kapustą kiszoną

 

Sposób przygotowania:

Żeberka smażone z kapustą kiszoną
Żeberka wieprzowe wkładamy do wrzącej wody, osolonej wody. Dodajemy ziele angielski oraz liść laurowy. Gotujemy do miękkości mięsa. W szybkowarze garowałem około 7 minut, w garnku sądzę, że poświęcić około 30 minut. Na patelni rozpuszczam łyżkę smalcu. Dodaję ugotowane żeberka i rumienię z dwóch stron. Następnie żeberka wyjmuję, a dodaję nieodciskaną kapustę kiszoną. Posypuję cukrem oraz dodaję kmin rzymski roztarty w palcach. Obsmażam na dużym ogniu. Ogień zmniejszam, dodaję drugą łyżkę smalcu oraz wkładam żeberka. Przykrywam pokrywką i duszę 20-30 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszając. Smacznego.
Żeberka smażone z kapustą kiszoną
Żeberka wieprzowe gotujemy w osolonej wodzie
Żeberka smażone z kapustą kiszoną
Ugotowane żeberka obsmażamy na patelni
Żeberka smażone z kapustą kiszoną
Następnie na patelnię wkładamy kapustę kiszoną
Żeberka smażone z kapustą kiszoną
Po pewnym czasie do kapusty dodajemy żeberka i razem smażymy