przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Żeberka w keczupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne są! Polubicie je na pewno!

Żeberka w keczupie

Składniki:

Żeberka w keczupie

 

  • 2 kg żeberek
  • 4 cebule
  • 6 łyżek miodu
  • 2 butelki pikantnego keczupu
  • odrobina chili

Sposób przygotowania:

Żeberka w keczupie
Posolone żeberka obsmażamy na patelni, tak by były rumiane. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Na tłuszczu, który pozostał na patelni po smażeniu żeberek musimy zeszklić cebulę. Układamy ją na żeberkach , po czym zajmujemy się sosem. Nie jest to skomplikowane - wystarczy wymieszać keczup z miodem i odrobiną chili. Sosem tym polewamy żeberka i cebulę. Żeberka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około półtorej godziny.