kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Żeberka w miodzie i piwie 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Doskonałe połączenie smaku słodyczy i goryczki

Żeberka w miodzie i piwie 2

Składniki:

Żeberka w miodzie i piwie 2

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w miodzie i piwie 2
Cebulę i czosnek pokroić w drobna kostkę. Żeberka umyć, osuszyć i razem z cebulą i czosnkiem podsmażyć na oleju z obu stron do rumianego koloru..Po usmażeniu żeberka nasmarować miodem i śmietaną, oprószyć przyprawami, i dodać oranżadę. Całość wsadzić do naczynia żaroodpornego i w nim dusić przez pól godziny, po 30 minutach do żeberek wlać piwo, i znów wsadzić do piekarnika . Wyciągnąć po godzinie, gdy mięso będzie miękkie.