Sposób przygotowania:
żeberka w piwie
1.Żeberka porcjujemy, smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, aż do zarumienienia 2. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki ok 3-4 mm 3. Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć- talarki 4. po zdjęciu żeberek z patelni na pozostałym tłuszczy smażymy cebulę, aż do zarumienienia. 5. w naczyniu żaroodpornym na spodzie umieszczamy całość marchewki. następnie żeberka, na wierzch cebulę. Dodajemy przyprawy wg. gustu i smaku(nie martwcie się wymieszaniem składników. Gorące piwo zrobi to za was) 6. Całość zalewamy piwem. Wstawiamy do piekarnika w temp 180'C na 1,5 do 2h w zależności od żeberek.Sprawdzamy co jakiś czas czy zmiękły. 7. Gdy żeberka zmiękną warto je wyjąć z naczynia, a powstał sos z marchewką przelać do garka i zagęścić lekko mąką. sos będzie wtedy lepej wyglądał. Warto go też spróbować i jeśli zajdzie potrzeba doprawić do smaku. SMACZNEGO