aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Żeberka w porach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszny por połączony z żeberkami.

Żeberka w porach

Składniki:

Żeberka w porach

 

  • 4 żeberka
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 2 łyżki smalcu

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w porach
Cebule i czosnek oczyszczamy. Cebulę kroimy drobno w kostkę , a czosnek przeciskamy przez praskę. Por myjemy i białą część kroimy w 0,5 centymetrowe paski. Żeberka rumienimy na smalcu z obu stron. Następnie żeberka dusimy w bulionie do 20 minut. Dodajemy cebulę, czosnek i paprykę w proszku. Dusimy do 20 minut i dodajemy pora. Następnie dusimy do miękkości mięsa.