iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Żeberka w sosie cytrynowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Żeberka są miękkie i aromatyczne dzięki dodatkowi cytryny. Przed wyjęciem możemy odsłonić je żeby się zarumieniły.

Żeberka w sosie cytrynowym

Składniki:

Żeberka w sosie cytrynowym

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w sosie cytrynowym
Żeberka solimy, pieprzymy, oprószamy papryką, odstawiamy. Marchewki kroimy w talarki, papryki w paski, cebulę w piórka. Bulion mieszamy z miodem, wciskamy sok z cytryn. W naczyniu żaroodpornym układamy żeberka i przykrywamy warzywami, zalewamy zalewą, pieczemy pod przykryciem 1 godzinę w temp. 160 stopni.