Sposób przygotowania:
Żeberka w sosie kawowym z tobasco
Żeberka dokładnie umyć, osuszyć(za pomocą ręcznika papierowego) i podzielić na mniejsze porcje. Przyrządzić ok 1 szklanki bardzo mocnej kawy(rozpuszczalnej lub z ekspresu).
Wymieszać składniki na sos: kawę, keczup, sos tobasco, ocet winny, sos sojowy, cukier oraz starte na tarce cebule. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać przygotowanym sosem kawowym, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-stopni C, aż mięso zmięknie (ok. 45-60 min). Podczas pieczenia, co jakiś czas żeberka obracać.Najlepiej smakują z dodatkiem puree ziemniaczanego.
Wymieszać składniki na sos: kawę, keczup, sos tobasco, ocet winny, sos sojowy, cukier oraz starte na tarce cebule. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać przygotowanym sosem kawowym, piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180-stopni C, aż mięso zmięknie (ok. 45-60 min). Podczas pieczenia, co jakiś czas żeberka obracać.Najlepiej smakują z dodatkiem puree ziemniaczanego.