VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Żeberka w sosie własnym z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Najprostszy przepis na żeberka. Wystarczy cebula i pieczarki aby uzyskać aromatyczny smak mięsa. Idealne na obiad!

Żeberka w sosie własnym z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka w sosie własnym z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w sosie własnym z pieczarkami
Żeberka myjemy i nacieramy przyprawą do żeberek. Obsmażamy na rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plastry. Smażymy na patelni po podsmażeniu żeberek. Dodajemy do garnka. Podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. Podajemy z ziemniakami lub puree.
Żeberka w sosie własnym z pieczarkami
Żeberka dokładnie przyprawiamy przyprawą do żeberek
Żeberka w sosie własnym z pieczarkami
Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka
Żeberka w sosie własnym z pieczarkami
Mięso obsmażamy na patelni, przekładamy do garnka
Żeberka w sosie własnym z pieczarkami
Cebulę i pieczarki smażymy po żeberkach