Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowe żeberka z pieczarkami
Zeberka poporcjowac, oplukac pod biezaca woda. Ulozyc w naczyniu. Posypac slodka papryka, przyprawa typu kucharek, zalac zalewa brzoskwiniowa, tak by pokryla ona w calosci zeberka. Zeberka odstawic do lodowki na jakies 2 godziny by ladnie przeszly aromatem brzoskwiniowym. Pieczarki pokroic w plastry, Zeberka wyjac z lodowki, wlozyc razem z pieczarkami do rekawa foliowego i piec w piekarniku przez ok.godzine w 200 stopniach. Rekaw nakluc w 3-4 miejscach. Jesli chcemy by skorka zeberek byla chrupiaca, pod koniec czasu pieczenia delikatnie rozciac rekaw. Do tak przygotowanych zeberek podaje ziemniaczki w formie puree. Ziemniaki gotuje do miekkosci w osolonej wodzie. Odlewam z nich wode, dodaje lyzke masla i smietany, ubijam tluczkiem na gladka mase. Mieso i pieczarki mozna polac sosem, jaki powstal przy pieczeniu miesa. Zeberka sa soczyste, a delikatny posmak brzoskwini i orzechowych, lekko slodkawych pieczarek ladnie sie komponuja. SMACZNEGO!!!
Babciagramolka
Konfitury i dżemy owocowe ( dobre ) są doskonałą przyprawą do mięs w połączeniu z tradycyjnymi przyprawami .
luna
wioletta_koziel
asia77
Natala1210