Sposób przygotowania:
Zeberka w winie
.
Opłukane i osuszone żeberka pokroić na porcje.
Natrzeć solą, oprószyć pieprzem, vegetą i majerankiem.
Przykryć wstawić do lodówki na 30 minut.
Na rozgrzany olej włóż przyprawione żeberka i zarumień na dużym ogniu.
Następnie podlej szklanką wody i duś na wolnym ogniu około 15 minut.
Pieczarki pokrój w cienkie plasterki , dołóż do duszącego się mięsa, dodaj też koncentrat pomidorowy i rodzynki .wlej wino. Duś pod przykryciem kolejne 15 minut.
Mąkę wymieszaj z małą ilością wody, wlej do garnka z żeberkami. Wymieszaj. Duś jeszcze 10 minut. Przypraw solą i pieprzem .gotowe danie udekoruj gałązkami majeranku.
Podawaj z ziemniakami.
Opłukane i osuszone żeberka pokroić na porcje.
Natrzeć solą, oprószyć pieprzem, vegetą i majerankiem.
Przykryć wstawić do lodówki na 30 minut.
Na rozgrzany olej włóż przyprawione żeberka i zarumień na dużym ogniu.
Następnie podlej szklanką wody i duś na wolnym ogniu około 15 minut.
Pieczarki pokrój w cienkie plasterki , dołóż do duszącego się mięsa, dodaj też koncentrat pomidorowy i rodzynki .wlej wino. Duś pod przykryciem kolejne 15 minut.
Mąkę wymieszaj z małą ilością wody, wlej do garnka z żeberkami. Wymieszaj. Duś jeszcze 10 minut. Przypraw solą i pieprzem .gotowe danie udekoruj gałązkami majeranku.
Podawaj z ziemniakami.