aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Żeberka warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Smaczny pomysł na codzienny lub odświętny obiad! Polecam bo mięsa w warzywach idealnie się komponują!

Żeberka warzywne

Składniki:

Żeberka warzywne

 

Sposób przygotowania:

Żeberka warzywne
Żeberka myjemy i gotujemy 10 minut. Następnie przekładamy je do naczynią żaroodpornego posypujemy przyprawami i polewamy olejem. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i odstawiamy na pół godziny.

Warzywa myjemy i obieramy. Marchew i pietruszkę kroimy w plasterki a cebulę w piórka. Warzywa dajemy do mięsa i pieczemy w piekarniku do 1,5 godziny.

Podajemy z ziemniakami i sałatą.