Sposób przygotowania:
Słodko-ostre żeberka teriyaki Eli
Żeberka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i podzielić na porcje.Wymieszać razem:sosy teriyaki,sojowy i chilli,przyprawę do żeberek,czosnek granulowany i 4 łyżki oleju.Żeberka posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 3 godziny.Obraną cebulę posiekać.W dużym,płaskim rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju,włożyć żeberka i obsmażyć na złoto i obu stron.Do mięsa dodać cebulę i jeszcze chwilę smażyć razem.Żeberka podlać wodą i dodać kostkę do pieczeni.Dusić żeberka do miękkości (około 60 minut), co jakiś czas podlewając wodą.Miękkie żeberka wyjąć na półmisek.Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!
Ja podałam żeberka z ziemniaczkami i ogórkami małosolnymi.
Ja podałam żeberka z ziemniaczkami i ogórkami małosolnymi.