Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Żeberka wieprzowe w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tłuste żeberka należy zrumienić na patelni bez dodatku tłuszczu.

Żeberka wieprzowe w sosie własnym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka wieprzowe w sosie własnym

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka wieprzowe w sosie własnym
Żeberka umyć, osuszyć pokroić na kawałki, zrumienić na oleju, przełożyć do rondla. Na pozostałym po smażeniu żeberek tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę. Do rondla z żeberkami wlać 1 szkl wody, dodać ziarenka smaku, przyprawę do gyrosa, liść laurowy i podsmażoną cebulę. Dusić pod przykryciem do miękkości, dolewając od czasu do czasu odrobinę wody. Przyprawić do smaku pieprzem ewentualnie solą.
Żeberka wieprzowe w sosie własnym
Pokrojone na porcje żebeka zrumienić na rozgrzanej patelni
Żeberka wieprzowe w sosie własnym
Wlać wodę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości.