darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Książka Kucharska: Co wrzucić na grilla?

Żeberka z grilla

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rewelacyjne, aromatyczne żeberka

Żeberka z grilla

Składniki:

Żeberka z grilla

 

  • Kilo żeberek
  • 2 łyżki wina wytrawnego
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżeczki papryki chilli
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 4 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z grilla
Marynata: oliwę mieszamy z chilli, curry, vegeta, majerankiem, czosnkiem i smarujemy ty żeberka, odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Wino, miód i sos sojowy mieszamy. Kiedy żeberka zaczną się rumienić, smarujemy sosem.