allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Żeberka z kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne żeberka z pewnością zasmakują każdemu.

Żeberka z kapustą kiszoną

Składniki:

Żeberka z kapustą kiszoną

 

  • 1 kg żeberka wieprzowe,
  • około 2 kg kiszona kapusta,
  • 1 szt cebula,
  • 2 łyżki mąka,
  • do smaku sól, pieprz, majeranek,
  • do smażenia olej

Sposób przygotowania:

Żeberka z kapustą kiszoną
Żeberka pokroic na kawałki z jedną kostką. Umyc i osuszyc. Natrzec solą, pieprzem i majerankiem, opruszyc mąką. Na patelni rozgrzac olej i obsmażyc z każdej strony. Pod koniec włożyc na patelnię cebulę posiekaną w kostkę i usmażyc na rumiano. Naczynie żaroodporne z pokrywką wysmarowac olejem, wyłożyc połowę kapusty, na nią żeberka i przykryc pozostałą częścią kapusty. Posypac z wierzchu majerankiem i pieprzem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 1,5 godziny.