mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Żeberka z miodem 6

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne żeberka wieprzowe z miodem.

Żeberka z miodem 6

Składniki:

Żeberka z miodem 6

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z miodem 6
Na początku żeberka myjemy i osuszamy. Następnie kroimy je na porcje z jedną kostką. Wkładamy do miski. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Wlewamy do żeberek. Mieszamy tak, aby wszystkie kawałki mięsa pokryły się marynatą. Następnie wkładamy je na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy je marynatą. Pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Od czasu do czasu polewamy sosem, który wytworzył się podczas pieczenia.