Sposób przygotowania:
Żeberka z pikantnymi sosem
Pastę sezamową, sherry i 4 tyżki sosu sojowego doktadnie wymieszać. Umyte, osuszonei podzielone na porcje żeberka doktadnie nasmarować przygotowanym kremem, przykryć, wstawić do lodówki na 3-4 godz. Obrany czosnek pokroić na potówki, zrumienić na rozgrzanym oleju, po czym wyjąć, a na oleju smażyć partiami mięso na ztoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku, ułożyć na żaroodpornym półmisku i trzymać w cieple. Keczup dokładnie wymieszać z pozostałym sosem sojowym, imbirem, wódką i mąką ziemniaczaną, wlać do rondelka i gotować na niewielkim ogniu, mieszając, zalać mięso i na kilka minut wstawić do nagrzanego piekarnika. Podawać z ryżem lub makaronem sojowym i surówką.
marietta