Sposób przygotowania:
Zebra
CIASTO: Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno, na końcu dodając cukier i żółtka. Miksując dodać połowę mąki i proszek do pieczenia,wlać oliwę i oranżadę. Wsypać resztę mąki i dać zapach.Ciasto podzielić na 2 równe części.Do jednej dodać kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki- dobrze wymieszać. Na wysmarowaną blaszkę lać po 2 łyżki ciasta białego a następnie 2 łyżki ciemnego.Tak na przemian wlać całe ciasto na blaszkę.Piec w temp.170 st.C 45-50 minut. POLEWA CZEKOLADOWA: W garnuszku rozpuścić margarynę dodając wodę,cukier i kakao- dobrze zmieszać aby była gładka.Polać polewą ciasto i zostawić do schłodzenia,następnie włożyć do lodówki aby polewa ładnie zastygła.