Sposób przygotowania:
Zebra biało - różowa
Margarynę miksujemy z cukrem na puch a następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy, całość dokładnie miksujemy, dodając jajka. Gotowe ciasto wykładamy na tortownicę wysmarowaną margaryną oraz posypana mąką. Pieczemy ok 25 min. w temp 180'C. Gotowe ciasto pozostawiamy do przestygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i pozostawiamy do przestygnięcia. Jogurt naturalny miksujemy z laską wanilii a następnie rozdzielamy równo do galaretek. Każdą galaretkę dokładnie mieszamy, by się połączyło. Śmietanę ubijamy na sztywno a następnie tak samo jak jogurt dzielimy na równo do galaretek i mieszamy delikatnie. Na zimne ciasto wykładamy po 5 łyżek galaretki jednego koloru, na sam środek a następnie kolejne kolory nakładamy na wcześniej wylaną galaretkę. W ten sposób stworzymy zebrę. Tak postępujemy z pozostałą galaretką. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na ok 3-4h. Smacznego !!