Sposób przygotowania:
Zebra z jabłkami
Z białek ubić pianę, dodać żółtka i cukier. Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, wlać oranżadę i olej. Zmiksować na gładką masę. Podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao, do drugiej łyżkę mąki. Jabłka dodać pokrojone w kostkę, potem po równo rozlewać. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Nakładać na przemian masy na środek formy. Raz jasną raz ciemną. Piec w 180 stopniach ok 1 godziny.
edytaha
Ile mniej więcej jabłek potrzeba, i czy włożyć je do obu części ciasta, czy wszystko jedno do którego?
katarzyna s.
łyżka mąki nie jest wliczona, a jabłka to w zależności od upodobań, ja dodaję 4 jabłka. Kroimy je w kostkę i dajemy po równo do obu kolorów.
edytaha