Sposób przygotowania:
Zielona lasagna
Makaron wrzucamy do wrzącej wody (posolonej z łyżką oleju). Wkładamy po 2 płaty i gotujemy przez ok 4 minuty. Szpinak myjemy i wrzucamy do wrzątku, aby zwiędł, następnie na sitko i na suchą patelnie - aby odparowała woda. Dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Cukinię myjemy i kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy jedną warstwę makaronu. Następnie cukinię pokrojoną w plastry, posypujemy pieprzem. Następnie nakładamy szpinak, dodajemy 1/3 sera cammembert pokrojonego w kostkę. Warstwa makaronu i jak poprzednio. Na ostatniej warstwie makaronu układamy cukinię. Cammemberta rozpuszczamy ze śmietanką i polwamy cukinię. Posypujemy marmezanem i pieczemy w 180 stopniach przez 30min. Gotowe