iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zielone awokadowe jajeczka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Polecam na święta Wielkanocne i nie tylko

Zielone awokadowe jajeczka

Składniki:

Zielone awokadowe jajeczka

 

Sposób przygotowania:

Zielone awokadowe jajeczka
Jajka gotujemy w osolonej wodzie. Po ok 8 min wyjmujemy studzimy i obieramy. Przecinamy na pół wyciągamy żółtka. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy. Do ryżu dodajemy żółtka i pokrojone w kosteczkę awokado. Wszystko dokładanie mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem białym do smaku. Masę chłodzimy i napełniamy nią jajka. Podajemy z natką pietruszki.