Sposób przygotowania:
Zielone gazpacho z grzankami razowymi
Awokado obieram, usuwam pestkę. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych. Ogórka, awokado oraz paprykę kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa przekładam do wysokiego naczynia. Dodaję posiekaną natkę pietruszki, bazylię, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Całość dokładnie miksuję blenderem. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Chleb kroję w drobną kosteczkę. Podsmażam na rumiano na maśle. Gotowe gazpacho przelewam do miseczek. Wierzch posypuję grzankami razowymi.
![Zielone gazpacho z grzankami razowymi Zielone gazpacho z grzankami razowymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zielone-gazpacho-z-grzankami-razowymi-287327.jpg)
![Zielone gazpacho z grzankami razowymi Zielone gazpacho z grzankami razowymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zielone-gazpacho-z-grzankami-razowymi-287328.jpg)
marietta