Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zielone kluseczki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kluski ze szpinakiem, okraszone smażonym wędzonym boczkiem to smaczne i tanie danie.

Zielone kluseczki ze szpinakiem

Składniki:

Zielone kluseczki ze szpinakiem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone kluseczki ze szpinakiem
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na 1 łyżce oleju. Do miseczki wybić jajka, dodać resztę oleju, mleko, rozmrożony szpinak i dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę i wyrobić drewnianą łyżką. Ciasto wyłożyć na zwilżoną wodą deskę i łyżką lub nożem odcinać po kawałeczku ciasta wprost do gotującej się wody z dodatkiem soli. Gotować około 4-5 minut, odcedzić, wyłożyć na talerze i okrasić usmażonym boczkiem ze skwarkami.