Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Zielone kotlety z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z ziemniakami z wody i gotowanymi warzywami.

Zielone kotlety z jajek

Składniki:

Zielone kotlety z jajek

 

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 czerstwa bułka
  • 100 ml chudego mleka
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zielone kotlety z jajek
Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle na jasno złoty kolor. Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Ugotowane na twardo jajka, odciśniętą bułkę i przesmażoną cebulę zemleć w maszynce. Dodać surowe jajko i zioła. Popieprzyć i posolić. Wyrobić na gładką masę. Z masy tej formować podłużne kotlety. Panierować w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanej oliwie

Tagi:

jajko tarta jajka