kuklik

kuklik

Kucharz
[Przepisów: 5]

Zielone polędwiczki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne danie drobiowe dla miłośników bazylii

Zielone polędwiczki drobiowe

Składniki:

Zielone polędwiczki drobiowe

 

  • ziarna sezamu 10 dek
  • parmezan starty 2 łyżki
  • bazylia świeża 1 doniczka
  • oliwa z oliwek 5 łyżek
  • polędwiczki drobiowe 4 szt

Sposób przygotowania:

Zielone polędwiczki drobiowe
Sezam uprażyć na suchej patelni. Bazylię obciąć z całej doniczki, umyć, osuszyć. Do kubka wkładamy bazylię, sezam, oliwę, parmezan i wszystko razem miksujemy. Polędwiczki myjemy i osuszamy, smarujemy z dwóch stron zieloną masą i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie smażymy na mocno rozgrzanej patelni . Już nie wlewamy tłuszczu bo mamy go na polędwiczkach.