jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Zielone pomidory smażone z estragonem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Taki aromatyczny sos to sposób na zagospodarowanie niedojrzałych pomidorów,

Zielone pomidory smażone z estragonem. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zielone pomidory smażone z estragonem.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone pomidory smażone z estragonem.
Myjemy i obieramy warzywa.Kroimy je na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę. Dodajemy pomidory i pozostałe warzywa oraz listki estragonu a także odrobinę soli. Podlewamy je winem i dusimy około 10 minut. Miksujemy zawartość patelni, doprawiamy ją pieprzem ziołowym, pieprzem czarnym, solą i cukrem do smaku. Podajemy na ciepło lub na zimno jako dodatek do mięs, ryb lub serów. Jeśli chcemy przechować sos dłużej pasteryzujemy sos w słoiczkach przez około 15 minut.
Zielone pomidory smażone z estragonem.
.Kroimy pomidory na mniejsze kawałeczki.
Zielone pomidory smażone z estragonem.
Podlewamy pomidory winem i dusimy około 10 minut.
Zielone pomidory smażone z estragonem.
Miksujemy zawartość patelni, doprawiamy ją pieprzem ziołowym