Sposób przygotowania:
Zielone ravioli
Ciasto: Natke i bazylie posiekaj, zmiksuj z calymi jajkami i zoltkami. Wymieszaj z maka, zagniec.
Farsz: Cebule i czosnek posiekaj, zeszklij na masle, wymieszaj z posiekana bazylia, ricotta i mozzarella oraz parmezanem. Farsz przypraw dosc ostro pieprzem (najlepiej swiezo zmielonym). Zielone ciasto rozwalkuj bardzo cienko i podziel na dwie rowne czesci. Na jednej w rownych odstepach ukladaj lyzeczka male porcje farszu serowego. Plat z farszem przykryj drugim platem, mocno docisnij brzegi, troche lzej pomiedzy porcjami farszu. Pokroj radelkiem na kwadraty. Wrzucaj na osolony wrzatek z dodatkiem oliwy. Gotuj jeszcze 3 minuty od wplyniecia.
Farsz: Cebule i czosnek posiekaj, zeszklij na masle, wymieszaj z posiekana bazylia, ricotta i mozzarella oraz parmezanem. Farsz przypraw dosc ostro pieprzem (najlepiej swiezo zmielonym). Zielone ciasto rozwalkuj bardzo cienko i podziel na dwie rowne czesci. Na jednej w rownych odstepach ukladaj lyzeczka male porcje farszu serowego. Plat z farszem przykryj drugim platem, mocno docisnij brzegi, troche lzej pomiedzy porcjami farszu. Pokroj radelkiem na kwadraty. Wrzucaj na osolony wrzatek z dodatkiem oliwy. Gotuj jeszcze 3 minuty od wplyniecia.