Sposób przygotowania:
Zielone risotto z rukolą
Cebulkę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie, dodać ryż i razem lekko podsmażyć. Wlać białe wino i chwile odparować. Dodać bulion, zamieszać i odstawić na małym ogniu do powolnego wchłonięcia się płynów.
Nie mieszać. W tym czasie zmiksować 3/4 opakowania rukoli z niewielką ilością oliwy. Pod sam koniec gotowania dodać pastę z rukoli. Wymieszać. Wyłączyć gaz.
Dodać łyżkę masła niech się roztopi i ponownie delikatnie wymieszać. Wyłożyć na talerze posypać serem i pozostałą świeżą rukolą.
Blog: AZgotuj
Nie mieszać. W tym czasie zmiksować 3/4 opakowania rukoli z niewielką ilością oliwy. Pod sam koniec gotowania dodać pastę z rukoli. Wymieszać. Wyłączyć gaz.
Dodać łyżkę masła niech się roztopi i ponownie delikatnie wymieszać. Wyłożyć na talerze posypać serem i pozostałą świeżą rukolą.
Blog: AZgotuj