Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Zielone roladki z fileta.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pietruszka, orzechy i czosnek to smak Gruzji.

Zielone roladki z fileta. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zielone roladki z fileta.

 

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • łyżka masła orzechowego
  • 3 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki czarnego pieprzu
  • sól
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Zielone roladki z fileta.
Obrane z tłuszczu mięso delikatnie rozbijamy na cienki płat, a następnie nacieramy solą. Masło, pietruszkę, pieprz i rozgnieciony czosnek mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy. Jeśli jest za gęstą można dać łyżeczkę wody. Płaty mięsa smarujemy i zwijamy roladki. Układamy na rozgrzanym oleju...łączeniem do dołu i opiekamy z każdej strony.
Zielone roladki z fileta.
Filety przed ubiciem obieramy z błon i tłuszczu. Wskazane jest również odciąć polędwiczki.
Zielone roladki z fileta.
Jeśli po wymieszaniu uznamy że masa jest za gęsta..można dodać odrobinę wody lub rosołu.
Zielone roladki z fileta.
Masą nie smarujemy samych brzegów mięsa, aby nie wypływała podczas pieczenia.