Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa skandynawska
Ziemniaki ugotować w skórkach poprzedniego dnia, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Wcześniej wymoczone śledzie, ogórki, jabłko i cebulę pokroić w kostkę, dodać odsączoną z zalewy drobną białą fasolkę. Do majonezu dodać śmietanę, musztardę i miód i wymieszać.
Dodać do sałatki osączone z zalewy kapary, pokrojone w plasterki oliwki, pieprz, sól i ostrą paprykę.
Połączyć z sosem.
Do sałatki dodać sporo posiekanego koperku.
Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Wcześniej wymoczone śledzie, ogórki, jabłko i cebulę pokroić w kostkę, dodać odsączoną z zalewy drobną białą fasolkę. Do majonezu dodać śmietanę, musztardę i miód i wymieszać.
Dodać do sałatki osączone z zalewy kapary, pokrojone w plasterki oliwki, pieprz, sól i ostrą paprykę.
Połączyć z sosem.
Do sałatki dodać sporo posiekanego koperku.
Odstawić do lodówki na kilka godzin.