Sposób przygotowania:
Zielone szparagi z jajkiem i rzodkiewką
Odłamujemy zdrewniałe końce od szparagów, myjemy je i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem cukru. Gotujemy 8 minut, odcedzamy.
Układamy szparagi na talerzu w taki sposób, jak na zdjęciu.
Jajka gotujemy na twardo, a gdy ostygną, kroimy na ćwiartki i układamy pomiędzy szparagami.
Środek posypujemy oczyszczonymi i pokrojonymi w półplasterki rzodkiewkami.
Skrapiamy całość oliwą z oliwek, polewamy sosem Aceto Balsamico di Modena. Oprószamy pieprzem i solą.
Układamy szparagi na talerzu w taki sposób, jak na zdjęciu.
Jajka gotujemy na twardo, a gdy ostygną, kroimy na ćwiartki i układamy pomiędzy szparagami.
Środek posypujemy oczyszczonymi i pokrojonymi w półplasterki rzodkiewkami.
Skrapiamy całość oliwą z oliwek, polewamy sosem Aceto Balsamico di Modena. Oprószamy pieprzem i solą.
BozenaMatuszczyk