Sposób przygotowania:
Zielonkawy kotlet schabowy
Kotlety rozbij. W jajka włóż szpinak i dobrze rozmąć, tak aby się łanie wymieszały składniki. Na innym talerzu wsyp mąkę ( najlepiej w głębokim talerzu, nic Ci się nie wysypie ), dodaj pieprz czarny, cayenne.
Rozgrzej na patelni olej.
Zamocz kotleta najpierw w jaju ze szpinakiem -> obtocz w mące-> znowu jajo -> mąka i tak przygotowanego kotleta połóż na patelni. Smaż go najpierw z jedej potem z drugiej strony. Obróć jeszcze raz i jeszcze jak jest na patelni, zetrzyj bezpośrednio na kotleta żółty ser.
Smacznego :)
Na zdjęciu propozycja podania z kluseczkami w trzech kolorach z sosem pieczarkowym :)
Rozgrzej na patelni olej.
Zamocz kotleta najpierw w jaju ze szpinakiem -> obtocz w mące-> znowu jajo -> mąka i tak przygotowanego kotleta połóż na patelni. Smaż go najpierw z jedej potem z drugiej strony. Obróć jeszcze raz i jeszcze jak jest na patelni, zetrzyj bezpośrednio na kotleta żółty ser.
Smacznego :)
Na zdjęciu propozycja podania z kluseczkami w trzech kolorach z sosem pieczarkowym :)