aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

zielono mi :).

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszny obiadek na zielono...

zielono mi :). Więcej zdjęć (4)

Składniki:

zielono mi :).

 

  • 500 g schabu
  • 500 g mrożonego szpinaku
  • 1 feta
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka białego wytawnego wina
  • 2 łyżeczki przyprawy do drobiu
  • 2 woreczki ryżu ze szpiankiem SyS

Sposób przygotowania:

zielono mi :).
Schab dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikami papierowymi i kroimy na ok. 1,5 cm kotlety. Następnie każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem i posypujemy przyprawą do drobiu z obu stron. Na patalni rozpuszczamy łyżkę masła, wysypujemy mrożony szpinak i dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak nam się rozmrozi dodajemy ser feta i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia. Na końcu wyciskamy ząbki czosnku. Na rozbite kotlety nakłądamy szpinakowy farsz i zawijamy roladki. Ukłądamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pokrywką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Po ok. 30 minut podlewamy roladki szklanką wina i zmniejszamy temperature na 180 stopni, pieczemy jeszcze ok. 30 minut. Ryż ze szpinakiem wsypujemy do zimnej wody, dodajemy szczyptę soli czosnkowej i gotujemy ok. 12 minut. Polecam z całego serca ten ryż, jest przepyszny :D
zielono mi :).
pyszne roladki szpipakowe.....................
zielono mi :).
pyszne roladki szpinakowe.......................
zielono mi :).
pyszne roladki szpinakowe....................