Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Zielony krem ze szczawiu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa krem to sposób na przemycanie tego co nie lubią domownicy,

Zielony krem ze szczawiu. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zielony krem ze szczawiu.

 

Sposób przygotowania:

Zielony krem ze szczawiu.
W wywarze z mięsa gotujemy drobno pokrojone warzywa i ziemniaki. Szczaw dokładnie obieramy i myjemy w kilku wodach. Następnie drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Gdy warzyw są już miękkie dorzucam szczaw, dwie łyżki odkładam do dekoracji. Gotujemy minutkę i miksujemy na jednolitą gładką masę. Ostatecznie doprawiamy, każdą porcję dekorujemy jajkiem, śmietaną i odrobiną krojonego szczawiu.
Zielony krem ze szczawiu.
Do wywaru z mięsa dajemy drobno krojone warzywa.
Zielony krem ze szczawiu.
Dokładnie obrany i umyty szczaw kroimy na drobne maski.