darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Zielony ryż z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Ryż ma przepiękny zielony kolor i jest pyszny!

Zielony ryż z łososiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zielony ryż z łososiem

 

  • Dzwonko łososia
  • 2 woreczki ryżu
  • śmietanka 30%
  • pół opakowania szpinaku mrożonego
  • koperek
  • szklanka ruskiego szampana
  • 1 duża cebula
  • ziarenka smaku
  • papryka ostra
  • kapary - kilka sztuk

Sposób przygotowania:

Zielony ryż z łososiem
łososia przyprawiamy i pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok 20 minut. Szpinak rozmrażamy w rondelku. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cebulę kroimy drobno i szklimy na dużej patelni. Kiedy cebulka zeszkli się na złoty kolor, dodajemy ryż i zalewamy szampanem. Z upieczonej ryby wyciągamy mięsko. Dodajemy do ryżu, następnie dodajemy szpinak. Całość zalewamy śmietanką i doprawiamy papryką i ziarnkami smaku. Na koniec dodajemy posiekany koperek i kapary.
Zielony ryż z łososiem
Wyciągając mięsko z ryby, uważajmy aby nie została w nim ani jedna ość
Zielony ryż z łososiem
Najpierw szklimy cebulkę. Najlepiej na maśle. Następnie dodajemy ugotowany ryż.