eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zielony sos Eli z liści kalarepy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tym razem przygotowałam zielony sos z liści kalarepy. Można go podać do makaronu, ryżu lub do faszerowanej kalarepy.

Zielony sos Eli z liści kalarepy

Składniki:

Zielony sos Eli z liści kalarepy

sos

zasmażka

Sposób przygotowania:

Zielony sos Eli z liści kalarepy

przygotowanie sosu

Zielony sos Eli z liści kalarepy
Usunąć twarde ogonki z opłukanej kalarepy.

Liście kalarepy dokładnie umyć i usunąć ogonki.

przygotowanie sosu cd

Zielony sos Eli z liści kalarepy
Drobno pokroić opłukane liście kalarepy.

Liście kalarepy drobno pokroić, zalać wrzątkiem, ugotować, zmiksować i doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i czosnkiem granulowanym.

przygotowanie sosu cd

Zielony sos Eli z liści kalarepy
W rondlu rozpuścić dwie łyżki miękkiego masła.

W rondlu roztopić masło.

przygotowanie sosu cd

Zielony sos Eli z liści kalarepy
Mąkę dodać do roztopionego masła i zasmażyć.

Do roztopionego masła wsypać mąkę i zasmażyć. Zasmażoną mąkę dodać do sosu i zagotować. Smacznego!


Tagi:

sosy