Sposób przygotowania:
Ziemniaczana patelnia z warzywami
Kiełbasę pokroić w kostkę, pora posiekać. Wrzucić na patelnię i przesmażyć. Ziemniaki (najlepiej ugotowane wcześniej i wystudzone, można z wczorajszego obiadu) pokroić w kostkę i wrzucić do rondla, smażyć.
Mieszankę warzywną wrzucić na wrzątek, po 2 minutach odcedzić i wsypać do rondla.
Wymieszać delikatnie.
Sos: jajka roztrzepać z mlekiem, doprawić solą, pieprzem, ziołami i gałką. Dodać starty żółty ser i wymieszać. Wlać do rondla i zamieszać.
Przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu kilka minut. Nałożyć na talerze i podawać posypane natką pietruszki.
Mieszankę warzywną wrzucić na wrzątek, po 2 minutach odcedzić i wsypać do rondla.
Wymieszać delikatnie.
Sos: jajka roztrzepać z mlekiem, doprawić solą, pieprzem, ziołami i gałką. Dodać starty żółty ser i wymieszać. Wlać do rondla i zamieszać.
Przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu kilka minut. Nałożyć na talerze i podawać posypane natką pietruszki.