Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami w sosie ananasowym
Mięso pokrój w większa kostkę zalej 3 łyżkami oleju i posyp obficie przyprawą do kurczaka, odstaw na 1 godzinę. Zrób sos: Cebulę i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju, zalej sokiem z ananasa, dolej pół szklanki wody, zagotuj. Przypraw curry,kurkumą, dodaj pokrojonego ananasa i zagęść wodą wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Mrożonkę warzyw obgotuj w osolonym wrzątku przez 1 minutę. Pieczarki pokrój w plasterki. Na głębokiej patelni podsmaż kurczaka i odłóż na bok. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki, dorzuć obgotowane warzywa, przypraw vegetą, smaż 5 minut, dodaj kurczaka i zalej sosem ,smaż jeszcze 8 minut aż smaki się połączą. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.