Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Ziemniaczana z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo apetyczna na majowe dni.

Ziemniaczana z pieczarkami

Składniki:

Ziemniaczana z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczana z pieczarkami
W małym garnku przygotować bulion i doprowadzić do wrzenia. Ziemniaki, cebulę, pokroić w kostkę, dodać do bulionu. Gotować 20 minut. Zmiksować. Pieczarki oczyścić, pokroić kostkę, wraz z trzonami, usmażyć na maśle. Usmażone pieczarki połączyć z zupą z ziemniaków. Przyprawić. Gotować wszystko przez 10 minut na wolnym ogniu, mieszając. Dodać śmietanę, posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z długim makaronem, ozdobić gotowanym jajkiem przekrojonym na pół.