Sposób przygotowania:
Ziemniaczana zupa - krem
W garnku zagotować ok 1,5l wody. Dodać marchew, korzeń pietruszki, pora i porcję rosołową. Kiedy się zagotują dodać kostki grzybowe i gotować do czasu aż marchew będzie miękka.
Wyjąć pora i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i przecisnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą. Ugotować do miękkości.
Z zupy wyjąć porcję rosołową, dodać 200ml śmietany i dokładnie zmiksować na gładki krem. Gdyby zupa okazała się za gęsta, można dolać odrobinę przegotowanej wody.
Na suchej patelni uprażyć migdały. Zupę podawać z kleksem śmietany, posypaną płatkami migdałów, natka pietruszki i ostrą przyprawą.
Wyjąć pora i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i przecisnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą. Ugotować do miękkości.
Z zupy wyjąć porcję rosołową, dodać 200ml śmietany i dokładnie zmiksować na gładki krem. Gdyby zupa okazała się za gęsta, można dolać odrobinę przegotowanej wody.
Na suchej patelni uprażyć migdały. Zupę podawać z kleksem śmietany, posypaną płatkami migdałów, natka pietruszki i ostrą przyprawą.
zbysiowa
joana30
Dziękuje :) szybko zniknęła ;)